15 май 2017 г.

Пилето – разказ за момчешкото приятелство, клетките и свободата



Романът „Пилето” (ИК Сиела) на американския писател Уилям Уортън, чието истинско име е Алберт Уилям Дю Ейм, е една история за детските лудории, момчешкото приятелство, безгрижието, лудостта, клетките, свободата, войната… и неопределен брой канарчета (и гълъби).

Историята ще допадне на всички, които харесват „Приключенията на Том Сойер” на Марк Твен, „Вино от глухарчета” на Рей Бредбъри или „Да убиеш присмехулник” на Харпър Лий (признавам – и трите книги са ми много любими!)… Или онази запленяваща тема за порастването, за децата, безграничната им вяра в доброто и шареното им въображение, което им дава възможност да се потопят в по-хубави и приказни светове… поне докато вече не могат да удържат реалността.

Много фрагменти от живота на Уортън са включени дословно в „Пилето”. Сюжетът следва приключенията на две момчета, преживели войната във Виетнам – Ал, хлапак в ясни и практични отношения с живота, и неговия странен приятел Пилете – слаб, неразговорлив гений, който има само две малки желания – да отглежда канарчета и да лети.

Цялото ревю прочетете в Jasmin.bg >>

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

Пътешествията на 2016-а! (първа част)

Време да изпратя 2016-а - спомен за лежерен следобед в септемврийска Виена Отиващата си 2016-а започна с 16 желания >>> Върна...