29 март 2017 г.

Уют по френски в София - Maison Ferrié-Géricot



Един от приятните моменти, които обичам да си подарявам в свободното време, е спокойствие в уютна атмосфера, в която мога да се насладя на чаша хубаво кафе, хубава книга и да изкарам всички задачи, тревоги и въобще всякакви мисли от ежедневието от главата си поне за малко. През изминалия уикенд успях да намеря едно такова място, което да добавя в списъка Любими - малкото френско бистро Maison Ferrié-Géricot (Crêpes de France) в центъра на София.

Става дума за семейно бистро, само с няколко масички, но с много приятна атмосфера. Тя се допълва от безкрайно вежливото обслужване на собствениците и домашно приготвените вкусотии от френската кухня, които предлагат. Изключително впечатлена останах от личното отношение и усмивката, и вдъхновението (и френския), които придават на мястото. Освен прекрасното café au lait и вкусния киш със спанак, именно тази атмосфера е причината веднага да стана фен на това кътче от Франция.





Що се отнася до храната, основният фокус е върху палачинките, сладки и солени, и съответно - с пшенично и брашно от елда, по бретанска традиция. Предлагат се и сандвичи, салати, пай, киш, както и плата с френски сирена, хляб, конфитюр и ябълков сайдер. Разбира се, има и избор от традиционно френско вино от региона на Бордо. Цените са напълно достъпни и оправдани за качеството си.

Малкото пространство е приспособено както за посещение със семейството, така и за кафе с приятели.




Ще го намерите на:

ул. "Солунска" 33
вторник - петък: 9.00 - 19.00 ч.
събота-неделя: 10.00 - 18.00 ч.

Фейсбук страница >>

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

Пътешествията на 2016-а! (първа част)

Време да изпратя 2016-а - спомен за лежерен следобед в септемврийска Виена Отиващата си 2016-а започна с 16 желания >>> Върна...