23 февруари 2017 г.

"На юг от разума" разказва непозната приказка за Антарктида


"На юг от разума"” на Изабела Шопова (Изд. „"Колибри") е книга, която се чете на един дъх, нищо че е от онези, чиито автори имат много какво да разкажат.
Писана е с идеята (съвсем оправдано!), че темата за Ледения континент е по-скоро непозната на читателите, защото, наистина, това кътче от Земята не попада често в масовия информационен поток и дори тези, които се интересуват, трябва да се поровят, за да намерят добри материали.

Първото, което впечатлява, е приятното чувство за хумор на авторката, която ни описва стъпка по стъпка целия процес на приключението Антарктида – от зараждането на идеята, подготовката, пътуването, до самия престой и, разбира се, сбогуването.

Далече, далече на юг, на юг дори от разума, се намира едно магнетично място, наречено Антарктида, където отиват тези, които търсят необикновеното, загадъчното, неизследваното. Стремежът на човека да открива неизвестното, любопитството да види какво се крие зад обозримия за него свят, са го накарали да излезе от пещерата, да търси нови земи, да покорява все по-високи върхове, да полети в Космоса.

Цялото ревю прочетете в Jasmin.bg >> 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Представена публикация

Пътешествията на 2016-а! (първа част)

Време да изпратя 2016-а - спомен за лежерен следобед в септемврийска Виена Отиващата си 2016-а започна с 16 желания >>> Върна...